dissabte, 26 d’octubre de 2013

RESPECTE AL CORREU DE MONTSANTO...

Desprès d'esperar durant dues setmanes vam obtenir una resposta. En ella ens deia que no podien ajudar-nos però que a canvi ens deixaven un web des de on podíem descarregar un dossier que, segons ells, obtenia tota la informació respecte a la seva multinacional. Així que rere el primer intent... no hem aconseguit una entrevista amb ells. 

Durant les dues setmanes d'espera vam enviar-li un altre correu, aquesta vegada amb el nom d'una altre component del grup, Tatiana. En aquest correu, però, vam mentir una mica, dient que el que estudiàvem era l'agricultura en general, i volíem la seva informació perquè els seus productes, cultivats a España, influïen molt en ella. No vam mencionar ni els transgènics, ni el seu insecticida, ni per suposat el seu blat Roundup Ready. Aquesta vegada amb menys espera vam rebre aquesta resposta:

Estimada Tatiana,
Muchas gracias por su mensaje.
Para poder atender mejor su petición, le agradeceríamos nos indicase en detalle qué tipo de información querría conocer sobre nuestros productos. Eso nos permitirá poder informarle apropiadamente.
Un cordial saludo, 
Carlos Vicente Alberto.

Desprès de rebre aquest correu no sabíem com contestar perquè no es perdés el contacte que havíem aconseguit. Vam demanar ajuda al Vicent que ens va recomanar que els hi expliquéssim que volíem donar tots els punts de vista possibles i no només quedar-nos amb l'opinió de la societat que d'entrada és dolenta. Que els hi demanéssim la seva opinió com a primera companyia en productes transgènics. Ens va recomanar que féssim saber que respectem el que ells han de dir al respecte. Què els hi mostrem les preguntes que els hi volem fer si així en ho demanen. Potser així no ens rebutjaran de nou. 

Ens va semblar una idea genial així que pròximament els hi respondrem tenint en compte tot el que ens aconsella Vicent, a qui donem les gràcies. ENQUESTA AL MERCAT

Hola a tothom!
Aquesta setmana ha sigut especialment productiva. La nostra memòria escrita va creixent, vam fer l'entrevista amb David i per acabar la setmana avui hem matinat per anar al mercat.

Una vegada allà, hem començat la nostra enquesta. Preguntàvem tan a la gent que comprava com a qui venia. Preguntàvem tan a gent més gran, com a gent més jove. La nostra petita enquesta es formava de tres preguntes:
 1. Sabria dir-nos què és un transgènic?
 2. Quina és la seva opinió? Creu que són bons o dolents?
 3. Si parlo de Montsanto, sabria de qui o què estic parlant? si es així, Què en pensa d'ell?
Volíem saber si la gent coneixia els transgènics i la seva opinió d'ells, com també saber si coneixien la multinacional Montsanto i que pensaven d'ella. 
Cal dir que la gran majoria s'ha prestat a ajudar-nos i els hi ho agraïm. Amb les dades obtingudes per l'enquesta farem gràfics amb percentatges que afegirem a la memòria com a part pràctica. 

Seguidament us deixem una introducció:


ENTREVISTA AMB DAVID BUENO

El passat dilluns 21, vam tenir la tan esperada entrevista amb David Bueno al seu despatx de la facultat de biologia de la UB.
David va ser molt amable amb nosaltres i va respondre a totes les nostres preguntes, resolent-nos molts dubtes. Ens va agradar el fet que ell estava a favor dels transgènics ja que la gran majoria de la informació trobada està en contra d'ells. David ens deia que els transgènics, pel fet de ser-ho, passaven molts més controls que no pas un aliment convencional. Desmentia, doncs, el mite que els transgènics són dolent per a la salut. Durant un hora vam entrar amb ell al món dels transgènics, cosa que va fer que les nostres idees s'aclarissin més.

Volem tornar a donar-li les gràcies per col·laborar amb nosaltres tan amablement.

Pròximament penjarem un vídeo amb un petit resum de l'entrevista.

dissabte, 19 d’octubre de 2013

ENTREVISTA CONCERTADA!

Hola a tothom! Ja és cap de setmana i, com sempre, us expliquem què hem fet durant la setmana.

Durant la setmana hem seguit redactant, cadascú la seva part, la memòria escrita del treball.

Però allò que podem destacar d'aquesta setmana és sobre el contacte amb David Bueno, ja que hem pogut concertar una entrevista amb ell. Serà el dilluns 21 a les 18:00, al seu despatx de la UB. De fet ja hem preparat les preguntes que li farem: 
 • Què penses sobre els aliments transgènics i la fam al món?
 • Creu que els transgènics estan ben vistos per la gent del carrer?
 • Tots els gens que hem trobat fins ara eren per afavorir la resistència del vegetal. Creu que podrien utilitzar-se altres gen per a injectar-los a aliments?
 • Quin és el procés més comú per a fabricar un transgènic?
 • Es podria crear algun transgènic, per molt senzill que fos, en laboratoris no gaire    complexos? Com per exemple, els de la UB… ;)
 • Coneix l’empresa Monsanto? Què opina d’ella? Què opina sobre alguns dels seus productes, com el blat “Roundup ready”?
 • Com podria la gent del carrer reconèixer un transgènic al supermercat?
 • Quines conseqüències mediambientals i per a la gent creu que podrien comportar els aliments transgènics a curt termini? I a llarg termini?
 • Per què va decidir escriure un llibre sobre els AT?
 • Què opina sobre l’aprovació d’Obama a la llei dels transgènics?
 • Creu realment que es poden contaminar els camps adjacents als camps de transgènics a partir de la pol·linització, com perquè perjudiqui a l’agricultor que treballa sense transgènics?


Pel que fa al correu que vam enviar a Monsanto... seguim esperant una resposta.

dissabte, 12 d’octubre de 2013

NOU COL·LABORADOR!

El passat dijous vam estar buscant els autors dels llibres que vam recol·lectar a la UAB amb l'esperança de trobar un nou col·laborador. "Convivint amb transgènics" és el titol del llibre que té com a autor a David Bueno i Torrens, professor i investigador a la UB. Vam enviar-li un correu per demanar-li col·laboració, al moment vam rebre la seva responsa afirmativa. Així que aviat ens trobarem amb ell i podrem fer-li una petita entrevista. Des de ja li agraïm la seva col·laboració i li donem les gràcies per ser tan amable amb nosaltres. 

Respecte al correu enviat a Monsanto.... esperem la seva resposta. 

dijous, 10 d’octubre de 2013

ACTUALITZACIÓ DE LA SETMANA!

Aquesta setmana ha estat molt intensa pel què es refereix al TDR. El dilluns vam començar a redactar parts de la memòria escrita del treball de tal manera que poguéssim ensenyar-li a la nostra tutora, la Montse Codina el què havíem redactat. 
D'altra banda, durant les hores en què hem coïncidit, hem estat treballant en la fitxa de tècniques de recerca que hem d'omplir per entregar al Joan Albert.
Per últim, hem tingut la sort de poder trobar-nos amb un dels coordinador del treball: el Vicent Ciurana! Amb ell vam parlar sobre el què hem fet fins ara i les idees que tenim per fer, per exemple, la part pràctica.
Per últim, hem decidit buscar més col·laboradors per al nostre treball a les universitat de Barcelona i a l'Autònoma, a més d'enviar un correu a l'empresa amb què volem entrevistar: Monsanto.
Bé, doncs aquest ha estat el nostre treball durant la setmana! 

divendres, 4 d’octubre de 2013

VISITA A LA BIBLIOTECA DE LA UAB

Hola a tothom! Torna a ser divendres i aquí estem per informar-vos dels nostres progressos. 

El dilluns passat vam fer una visita a la bibliotea (en el nostre cas biblioteques) de la UAB. 
Tot i que en Joan Albert (coordinador dels treballs de recerca) ens havia citat a les 18:45 a la biblioteca de veterinària, nosaltres vam decidir com a grup d'anar a les 16:30, donat que alguns dels llibres que ens interesaven pertanyien a ciències i biociències. 

Allà vam coincidir amb el Joan Albert i ja vam estar parlant i seleccionant alguns llibres de biotecnologia i transgènics. Certament, tots eren força interesants. També vam aprofitar i vam omplir part de l'activitat que havíem de fer per al dossier de tècniques de recerca.

Més tard, ens vam reunir amb el Joan Albert i vam trobar els llibres que ens faltaven. Així, vam finalitzar la ftixa del dossier,en brut, això sí.

Entre tots, vam acordar portar-nos alguns llibres d'ambdues biblioteques. Aquest fet va fer-se possible gràcies a la inestimable ajuda del company William Bedoya, que va estudiar a l'INS SABADELL i que actualment cursa 1er de la carrera Ingenieria Informàtica. 

ATENCIÓ! 
Un dels llibres que vam trobar, va ser el què ens va recomanar l'autor i professor Jorge Riechmann:
 • Riechmann, Jorge (2004) Transgénicos: el haz y el envés: Una perspectiva crítica. (5a ed.) Madrid: Catarata.
I d'altres com:
 • E. Smith, John (2004) Biotecnología.(4a ed.) Zaragoza: Acribia, S.A.
 • Bueno i Torens, David (2008) Convivint amb transgènics. (1a ed.) Barcelona: Universitat de Barcelona, col·lecció Catàlisi. 
 • Novás, Antón (2005) El hambre en el mundo y los alimentos transgénicos. (1a ed.) Madrid: Catarata.